Cursus - Training in Veilige Handen
Omschrijving: Laat je in één dag bijspijkeren en ga direct aan de slag met het thema sociale veiligheid in je organisatie. Ongewenst gedrag komt ook voor in het vrijwilligerswerk. De training ‘In veilige handen’ helpt organisaties bij het voorkomen van ongewenst gedrag zoals pesten, uitsluiten, discriminatie en seksueel misbruik. In de training krijgen deelnemers instrumenten waarmee ze in of met vrijwilligersorganisaties aan de slag kunnen.
Programma Beoogde resultaten In deze training van twee dagdelen krijg je antwoorden op de volgende vragen: Waarom is dit een moeilijk onderwerp is om te bespreken en hoe kunnen we er toch over praten? Hoe geef je voorlichting over In veilige handen? Welke werkvormen kun je gebruiken om de organisatie te motiveren aan de slag te gaan? Hoe doe je een risico-inventarisatie? Hoe help je een organisatie om tot omgangsregels en een gedragscode te komen? Waarom is een aannamegesprek belangrijk en hoe voer je ongemakkelijk gesprek? Wat zijn bekende valkuilen en hoe kun je organisaties ondersteunen om die te ontwijken? Na afloop kun je de instrumenten, methoden en voorbeelden gebruiken om ongewenst gedrag en seksueel misbruik te voorkomen. Ook kun je een actieplan op maat voor je organisatie maken en kun je andere hierover informeren. Tevens ben je in staat vragen over dit onderwerp voor jouw organisatie te beantwoorden.
Doelgroep en kosten
Magda van der Wees
Bestuur / Organisatie, Vrijwilligers
Voor medewerkers / vrijwilligers van vrijwilligersorganisaties en lokale steunpunten vrijwilligerswerk die aan de slag willen met het thema. In één dag word je op weg geholpen met kennis, discussie en met voorbeelden en formats.
12
€ 225,00
Gegevens
15-03-2024
9.30 - 16.30 uur
Utrecht (adres na aanmelding)
Beheer