Organisaties

Stichting Beheer Park Rusthoff

Informatie over deze organisatie
  • Rembrandtlaan 66
  • 2172DE   Sassenheim
  • Park Rusthoff ligt in het centrum van Sassenheim, pal achter de Hoofdstraat. Aan de drukke winkelstraat, die ooit deel uitmaakte van de oude straatweg tussen Haarlem en Leiden, werd vroeger een aantal voorname huizen gebouwd. Huize Rusthoff, dat in het centrum van het dorp lag, werd in 1924 door de Gemeente afgebroken. Het in Engelse landschapsstijl aangelegde wandelpark dat achter het oude huis lag, bleef echter bestaan.

    In de periode tussen 2000 en 2002 werd een ingrijpend revitalisatie plan uitgevoerd, waardoor nu midden in het dorp een prachtig ruim park ligt waar jong en oud van genieten. Er is een Kinderboerderij en een Heemtuin. Tevens zijn er schooltuinen waar kinderen van de basisscholen een tuinjaar rond onder deskundige leiding groente verbouwen en bloemen kweken .

    Op het middeneiland ligt paviljoen “het Sassennest”.Vanaf het terras kan men genieten van het mooie uitzicht en zien hoe op het grote grasveld wordt gewandeld, gesport, gespeeld en geluierd. Vogelaars kunnen in de bosrijkere gedeelten hun hart ophalen. Jaarlijks terugkerende evenementen zorgen ervoor dat het park ook bezoekers uit de omliggende dorpen trekt.
Beheer