0252 23 18 05
Nieuwsoverzicht
01-06-2022

Teylinger Prijs 2022: nomineer een vrijwilligersinitiatief!

Door vrijwillige inzet wordt Teylingen mooier, gezelliger, groener, en noem maar op. Dat verdient waardering. Dit jaar zal Welzijn Teylingen, namens de gemeente, wederom vrijwilligersactiviteiten- of projecten in het zonnetje zetten. Vind jij dat een groep vrijwilligers of buurtbewoners iets van waarde heeft toegevoegd aan de buurt of bewoners, laat het Welzijn Teylingen weten en nomineer een vrijwilligersactiviteit of -project voor de Teylinger Prijs 2022.

lees verder
14-04-2022

Vrijwilligersproeverij

Na twee jaar van beperkingen is het tijd om samen met een aantal vrijwilligersorganisaties het jaar feestelijk te beginnen. WelzijnsKompas organiseert daarom samen met Welzijn Teylingen in de week van maandag 11 t/m vrijdag 15 april een vrijwilligersproeverij in Hillegom, Lisse én Teylingen. Tijdens deze proeverijen openen verschillende organisaties hun deuren om een kijkje achter de schermen te nemen en te proeven hoe het bij deze organisaties is. Zo kun je gelijk al ervaren wat voor organisatie dit is en of het past bij waar jij blij van wordt.

lees verder
21-02-2022

Doe mee met NLdoet 11-12 maart

Wil jij een dagje ertoe doen en het verschil maken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 11 & 12 maart 2022 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Teylingen zijn er een aantal leuke activiteiten waar jij een bijdrage aan kan leveren. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk, helpt een sociaalmaatschappelijke organisatie én het is nog gezellig ook!

lees verder
07-12-2021

Fietsmaatjes Teylingen wint Teylinger Trofee 2021

De jaarprijs voor de meest inspirerende vrijwilligersorganisatie is dit jaar gewonnen door ‘Fietsmaatjes Teylingen’. Door hun inzet worden meerdere uitdagingen aangepakt: eenzaamheid wordt bestreden, vitaliteit wordt gestimuleerd en het is een vorm van respijtzorg. Samen kunnen de vrijwilliger en de “gast” genieten van het fietsen, de buitenlucht, de eigen omgeving en van het contact met elkaar. Ook de Omarmband van Palliam, Plusmaatjes in de Buurt en Kunstweek Warmond doen enorm goed werk en deden dan ook nauwelijks voor elkaar onder.  Na een zinderende poll waaraan ruim 600 inwoners hebben meegedaan en een juryberaad heeft ‘Fietsmaatjes Teylingen’ de Trofee 2021 gewonnen.

lees verder
08-11-2021

De Teylinger Trofee 2021: breng je stem uit!

Alle vier de winnaars van de Teylinger Vrijwilligersprijs zijn bekend. Dit zijn: Omarm-band van Palliam, Plusmaatjes in de Buurt, Fietsmaatjes Teylingen en Kunstweek Warmond. De vier vrijwilligersinitiatieven dingen samen naar de jaarprijs: Teylinger Trofee 2021! De gemeente Teylingen reikt elk jaar de Teylinger Trofee uit aan een vrijwilligersorganisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de lokale gemeenschap.

lees verder
21-10-2021

Inloopspreekuren vrijwilligerswerk in oktober

Sinds augustus organiseert Welzijn Teylingen op 2 plekken en verschillende tijden Inloopspreekuren voor vrijwilligerswerk:

  • In de bibliotheek Sassenheim elke 3e donderdag van de maand, 18.30 uur tot 19.30 uur;
  • In De JoJo in Sassenheim elke even week op donderdagmiddag, van 13 - 15 uur.

Op 21 oktober in JoJo en in  de Bibliotheek.

lees verder
18-10-2021

Doe mee aan de Ik-doe-mee-week!

Vanuit het project “Ik doe mee” wordt van 25 tot en met 30 oktober een Ik-doe-mee-week georganiseerd. Het programma biedt op diverse locaties in Teylingen activiteiten en workshops voor volwassenen. Het aanbod van de Ik-doe-mee-week is een combinatie van vraag van inwoners en inzet van samenwerkingspartners die graag iets voor inwoners uit Teylingen en omstreken willen bieden.

lees verder
02-08-2021

Liefhebber van film, cultuur en theater? Word vrijwilliger bij Theater 't Onderdak

Interesse om “ander” vrijwilligerswerk te doen en ben je liefhebber van film, cultuur en theater? Dan is Theater 't Onderdak op zoek naar jou!

Theater ’t Onderdak in Sassenheim heeft een gezellig, enthousiast, hardwerkend en onmisbaar team van vrijwilligers. Ook aankomend theater- en filmseizoen zetten we samen de schouders eronder om bezoekers en artiesten een geweldige avond in het theater te bezorgen.

lees verder
22-07-2021

Zilveren Barensteel voor Marjan Kortekaas

De individuele vrijwilligersprijs de Barensteel is woensdag 14 juli uitgereikt aan Marjan Kortekaas. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar inzet voor dameskoor Pro Musica en de stichting Singing Stars. Zij heeft ook het initiatief genomen voor deelname aan de Landelijke Korendag, die tweemaal in Sassenheim is georganiseerd. De prijs werd uitgereikt door wethouder Arno van Kempen als blijk van waardering die de gemeente heeft voor haar inzet voor de samenleving. 

lees verder
22-07-2021

Bestuursaansprakelijkheid ook verzekerd onder de WBTR?

 Op 1 juli is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) ingegaan voor bestuurders van verenigingen en stichtingen. Centraal Beheer en de HLT-gemeentes laten weten dat denieuwe wetgeving geen invloed heeft op de dekking van de vrijwilligersverzekering. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering blijft de aansprakelijkheid van de bestuurder op basis van wet- en regelgeving dekken. De wet wijzigt, de polis volgt deze wetswijziging.

lees verder
30-06-2021

Project Talent ook in Teylingen

Project Talent is dé kans om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Je ontmoet nieuwe mensen en je ervaart hoe leuk het is om iets te doen voor een ander. Voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar!

lees verder
17-06-2021

Er wordt voor jou gedacht!

Op 26 mei kwam een klein groepje mensen bij elkaar om na te denken over de vraag: hoe kunnen we inwoners van Teylingen enthousiast maken voor vrijwilligerswerk?

Deze DenkTank heeft in een uitdagende brainstorm ca. 250 ideeën verzameld, rijp en groen door elkaar. 

lees verder
03-06-2021

Nieuwe wet WBTR: impact op jouw organisatie?

Verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe WBTR. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Het kan wel wat werk zijn om dit goed te doen. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de aansprakelijkheid van bestuursleden, maar de wet gaat vooral over het reilen en zeilen binnen stichtingen en verenigingen. Met het WBTR-stappenplan kun je snel uitzoeken waar aanpassingen voor jouw club nodig zijn. 

lees verder
03-06-2021

Project Talent heeft een nieuwe website

De nieuwe website geeft heel overzichtelijk informatie over dit vernieuwende project voor jongeren en vrijwilligerswerk in de Duin- en Bollenstreek. Als je er rondkijkt, wordt je gelijk enthousiast. Misschien iets voor jou om je talenten te ontdekken? Of voor jouw organisatie om de inspiratie van jonge vrijwilligers te ervaren?

lees verder
03-06-2021

Jeugdfonds Sport en Cultuur vergoedt volledige contributie in 2021

Sporten, dansen, muziek maken, tekenen en zingen zijn leuk en belangrijk. Kinderen leren samenwerken, omgaan met winnen en verliezen en maken nieuwe vrienden. Het is goed voor het zelfvertrouwen en de concentratie. Een kind dat lekker in zijn vel zit, presteert beter! Maar soms is er thuis te weinig geld voor de bezigheden. In dat geval kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. 

lees verder