0252 23 18 05

De Teylinger Trofee 2021: breng je stem uit!

Plaatsingsdatum: 08-11-2021

Alle vier de winnaars van de Teylinger Vrijwilligersprijs zijn bekend. Dit zijn: Omarm-band van Palliam, Plusmaatjes in de Buurt, Fietsmaatjes Teylingen en Kunstweek Warmond. De vier vrijwilligersinitiatieven dingen samen naar de jaarprijs: Teylinger Trofee 2021! De gemeente Teylingen reikt elk jaar de Teylinger Trofee uit aan een vrijwilligersorganisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de lokale gemeenschap.

Online Poll
De inwoners van de gemeente Teylingen mogen zich nu uitspreken over hun favoriete organisatie. Via een online poll kun je stemmen op één van de bovengenoemde winnaars. De stemming loopt van 8 november 12.00 uur tot 22 november 23.30 uur. In december wordt de Trofee uitgereikt door wethouder Arno van Kempen, en ontvangt de winnaar een cheque van €1000,-.
 
Alle Teylingers mogen meedoen. Van iedereen die stemt telt alleen de eerste stem. De jury neemt de resultaten van de stemming mee in haar eindoordeel. Welzijn Teylingen ziet erop toe dat de stemming eerlijk verloopt. Klik op onderstaande knop en breng je stem uit!
 
Omarm-band van Palliam
“Het project ziet echt om naar anderen! “Het brengt een nieuwe doelgroep vrijwilligers op de been, het spreekt zowel jongeren als ouderen aan.” Een paar van de lovende commentaren van de jury.
 
Vrijwilligers van Palliam hebben deze omarm-band ontwikkeld. Een armband die met aandacht en liefde is geknoopt. Het knopen van de armband geeft de maker ontspanning en afleiding. En de armband geeft de ontvanger, in tijden van eenzaamheid, het gevoel niet alleen te zijn. Zo kunnen mensen laten zien dat zij zich verbonden voelen met mensen voor wie de coronatijd niet meevalt. Palliam is een onderdeel van de St, Maarten parochie.
 
Plusmaatje in de buurt
“Dit is een project met een enorme potentie en impact”, “Jongeren transformeren hun eigen negatieve ervaringen in kracht om een ander te steunen. En het werkt!” De jury is onder de indruk van de impact en potentie van dit project.
 
Een Plusmaatje in de buurt is aanwezig voor een andere jongere en heeft tijd en aandacht. Het team van Plusmaatje bestaat uit zes jongeren uit de Duin- en Bollenstreek met diverse soorten negatieve ervaringen. Deze jongeren spreken dezelfde taal, begrijpen de problemen waar de doelgroep mee worstelt en kunnen op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden. Ze zijn gekoppeld aan 11 jongeren uit Lisse, Sassenheim en Voorhout. Jongeren die begeleid zijn door een Plusmaatje, willen daarna soms zelf Plusmaatje worden. Plusmaatjes worden begeleid door het JGT en zijn een onderdeel van jeugdhulporganisatie Cardea.
 
Fietsmaatjes Teylingen
“Mooi om te zien hoe meerdere uitdagingen worden aangepakt. Eenzaamheid wordt bestreden, vitaliteit wordt gestimuleerd en het is een vorm van respijtzorg.”
 
Bij Fietsmaatjes gaan een vrijwilliger en een gast samen op pad met de duofiets. “Fietsmaatjes maakt onmogelijk geachte activiteiten mogelijk”. De jury is onder de indruk van de professionaliteit. Niet alleen de gasten van Fietsmaatjes profiteren van deze activiteit. Het project geeft zowel de gast als de vrijwilliger plezier en ontspanning. Daarmee heeft Fietsmaatjes een enorme impact. Daarnaast inspireert Fietsmaatjes een groot aantal vrijwilligers om mee te doen. Het concept vindt ook navolging buiten de gemeentegrenzen en zelfs over de landsgrenzen heen.
 
Kunstweek Warmond
“Kunst verbindt mensen met elkaar” Een kleine groep gedreven en enthousiaste kunstliefhebbers zorgen ieder jaar voor de Kunstweek Warmond en de jury is erg gecharmeerd door de continue vernieuwing. Iedere keer is de Kunstweek namelijk weer anders.
 
De jury is getroffen door het enthousiasme en het enorme bereik van een kleine groep kunstliefhebbers. De Kunstweek bereikt en betrekt alle doelgroepen. Van jong tot oud,  met kunst in de meest brede zin. De activiteiten gericht op kinderen hebben een educatief karakter; zij kunnen dit de rest van hun leven meenemen. De ideeën om mensen met dementie te betrekken raken aan welzijnswerk. De gedreven manier waarop ze hiermee bezig zijn en jaarlijks een Kunstweek neerzetten, waarbij men de omvang van de organisatie niet moet onderschatten, is erg inspirerend.