0252 23 18 05

Fietsmaatjes Teylingen wint Teylinger Trofee 2021

Plaatsingsdatum: 07-12-2021

De jaarprijs voor de meest inspirerende vrijwilligersorganisatie is dit jaar gewonnen door ‘Fietsmaatjes Teylingen’. Door hun inzet worden meerdere uitdagingen aangepakt: eenzaamheid wordt bestreden, vitaliteit wordt gestimuleerd en het is een vorm van respijtzorg. Samen kunnen de vrijwilliger en de “gast” genieten van het fietsen, de buitenlucht, de eigen omgeving en van het contact met elkaar. Ook de Omarmband van Palliam, Plusmaatjes in de Buurt en Kunstweek Warmond doen enorm goed werk en deden dan ook nauwelijks voor elkaar onder.  Na een zinderende poll waaraan ruim 600 inwoners hebben meegedaan en een juryberaad heeft ‘Fietsmaatjes Teylingen’ de Trofee 2021 gewonnen.

 
Zoals altijd kost het de jury veel moeite om uit de prachtige initiatieven slechts één winnaar te kiezen en ook dit jaar werd het ze niet gemakkelijk gemaakt. Daar waar Fietsmaatjes voornamelijk gericht is op het welzijn en de vitaliteit van ouderen, zet Plusmaatjes zich in voor het welzijn en de ontwikkeling van jongeren, richt de Kunstweek Warmond zich op de toegankelijkheid van kunst voor iedereen en bevordert Palliam de verbondenheid tussen mensen die wegens Corona weinig omhanden hebben. Vier initiatieven die van grote waarde zijn voor de gemeente Teylingen.
 
Gezien de huidige tijdgeest waarin de enorme druk op de jeugdzorg alleen maar is toegenomen, wil de jury een jong initiatief dat zich hard maakt voor de ondersteuning en begeleiding van jongeren, graag een hart onder de riem steken. Daarom is dit jaar ook een aanmoedigingsprijs van 500 euro uitgereikt aan Plusmaatjes in de Buurt!
 
De uitreiking
De bekendmaking werd gedaan tijdens een online bijeenkomst op de Nationale Vrijwilligersdag, met betrokkenen van alle kanshebbers, de jury en wethouder Arno van Kempen. “Teylingen draait op vrijwilligers.” aldus van Kempen. De genomineerden staan symbool voor de hoeveelheid ‘vrijwilligerswerk’ dat wordt verzet in de gemeente Teylingen. Als een ware Gaston heeft van Kempen de trofee en cheque t.w.v. € 1000,- aan Fietsmaatjes Teylingen overhandigd, dat live werd uitgezonden tijdens de online bijeenkomst. Het bestuur van Fietsmaatjes Teylingen heeft de trofee mogen ontvangen.  
 
“Ik vind het ontroerend om te zien wat het voor mensen betekent. Dit is verbinding.” aldus Tekla Zwinkels, oprichter en bedenker van Fietsmaatjes Teylingen. Ze dragen de trofee op aan alle vrijwilligers van Fietsmaatjes, want zonder vrijwilligers zijn ze nergens.
 
Bekijk hier de hoogtepunten van de uitreiking